SPELDESIGN PÅ GOTLAND

Spelutveckling är ett växande och dynamiskt område, vilket speglas i våra utbildningar som utvecklas kontinuerligt. Våra program på kandidat- och masternivå ger dig verktyg att förstå och arbeta med spel på professionell nivå samt utrustar dig för att kunna utveckla nya uttryck och upplevelser inom spelmediet.

Gotland Game Conference

Speldesignstudent som bär en pingvinhatt när hon spelar ett studentspel på Gotland Game Conference

Från den 1 juni, 13:00 (Sverige) kan du spela ungefär 30 studentspel med oss ​​i Gather.town. Det är en virtuell värld som är tillgänglig för alla med headset och webbläsare. Vi har byggt en hel showroom i den! Vandra runt i din egen takt och spela vad du vill.

Studenterna har uppmuntrats att producera en webbversion av sina spel, så de flesta titlarna kan spelas direkt i webbläsaren genom att helt enkelt gå upp till en av de utplacerade arkadmaskinerna och trycka på "X". Studenterna kommer bemanna sina spel mellan kl 13-16 juni 1-2-3, så du kan prata direkt med utvecklarna som skapade spelet. Men showroom är öppet när som helst mellan 1 juni kl. 13.00 till 3 juni kl 16.00.

Var en del av det årliga firandet av våra studenters prestationer, genom att hjälpa oss att testa deras spel!

Gotland Game Conference, GGC, 2021

Internationella program

Sedan hösten 2016 välkomnar vi studenter från hela världen till oss och våra tre internationella kandidatprogram som undervisas helt på engelska, de första på grundnivå inom Uppsala universitet.

Det gemensamma huvudämnet för samtliga program är speldesign, vilket kombineras med något av våra tre biämnen, grafik, programmering eller projektledning.

Vi erbjuder även sedan 2018 program på avancerad nivå: Masterprogram i speldesign.

Speldesignstudenter som deltar i ett Game Jam
Senast uppdaterad: 2021-08-03