SPELDESIGN PÅ GOTLAND

Spelutveckling är ett växande och oerhört dynamiskt område, vilket speglas i våra utbildningar som utvecklas kontinuerligt. Våra program ger dig verktyg att förstå och arbeta med spel på professionell nivå, samt utrustar dig för att kunna utveckla nya uttryck och upplevelser inom spelmediet.

Gotland Game Conference 2018

GGC 2018 image

Varje år anordnar vi Gotland Game Conference ett event som består av föreläsningar, presentationer och olika former av nätverkande. Ledande profiler inom spelindustrin och den akademiska världen bjuds in för att hålla presentationer inom sina specialområden, med utgångspunkt ifrån varje års specifika tema.

GGC ger våra studenter en unik möjlighet att presentera sina projekt inför en panel av experter.  Konferensen ger oss värdefull bekräftelse på våra utbildningars innehåll och upplägg, samt inspiration för fortsatt utveckling. 

Mer information om GGC 2018.

Internationella kandidatprogram

Sedan hösten 2016 välkomnar vi studenter från hela världen till oss och våra tre internationella kandidatprogram som undervisas helt på engelska, de första på grundnivå inom Uppsala universitet.

Det gemensamma huvudämnet för samtliga program är speldesign, vilket kombineras med något av våra tre biämnen, grafik, programmering eller projektledning.

Internationella kandidatprogram bild